Malaxorul cu palete pentru pasta din carne ELTIM tip MPPC cu capacitatea de 60 de litri este destinat pentru formarea amestecurilor in industria carnii in urmatoarele situatii:
- Pentru formarea amestecurilor de sarare in stare uscata (amestecuri de particule solide).
- Pentru formarea saramurilor simple si a celor cu suspensie de amidon sau cu suspensie proteica (amestecare in faza lichid-solid).
- Pentru sararea uscata sau cu saramura a carnurilor destinate brodtului si srotului.
- Pentru sararea uscata sau cu saramura si masarea bucatilor de carne destinate diferitelor specialitati, inclusiv pentru semiconserve in cutii ermetic inchise sau in criovac.
- La amestecarea componentelor (srot, slanina, apa, polifosfati, condimente) compozitiei pentru prospaturi.
- La formarea compozitiei pentru prospaturi in care caz slanina este sub forma de cuburi.
- Pentru preparate de carne care necesita brotd, srot si slanina eterogena.
Cuva malaxorului executata din tabla de otel inoxidabil este aparent impartita in doua compartimente in care se rotesc cele doua axe cu palete ce realizeaza malaxarea. in partea frontala a cuvei se gaseste clapeta de evacuare, iar in partea opusa grupul de antrenare.
Sistemul de malaxare este compus din doua axe cu palete din otel inoxidabil ce se rotesc sincron in sensuri opuse unul fata de celalalt si in ambele sensuri de rotatie (stânga - dreapta), un sens de rotire pentru malaxare si celalalt pentru golire.
Grupul de antrenare este format dintr-un reductor melcat actionat de un motor electric si având doua iesiri sincrone in sensuri opuse una fata de alta, iesiri ce asigura miscarea celor doua axe cu palete.
Gratarul de protectie al cuvei serveste la asigurarea decuplarii motorului electric când acesta se va rabate in sus si sa nu permita cuplarea motorului când se afla in aceasta pozitie evitând astfel accidentele in exploatarea malaxorului.
Clapeta de evacuare este utilizata pentru evacuarea amestecului dupa terminarea procesului de malaxare in pozitia deschis.
Malaxorul cu palete pentru pasta carne realizeaza malaxarea prin amestecarea materiei prime cu ajutorul celor doua axe cu palete care se rotesc in sensuri opuse.
Omogenizarea compozitiei se realizeaza rapid prin faptul ca materia prima este amestecata intre cele doua axe cu palete cât si datorita miscarii compozitiei in lungul axelor.
Spatiul dintre cuva si palete este foarte redus, astfel ca in timpul malaxarii nu se distrug bucatile de carne, acestea trebuind sa ramâna nemodificate in compozitie.
Malaxorul lucreaza in sarje. Durata de malaxare a unei sarje este de 3 - 10 minute. Calitatea materiei prime malaxate se observa prin gratarul de protectie.
Caracteristici tehnice:
Tensiunea de alimentare (V): 400
Frecventa (Hz): 50
Puterea (kW): 1.1
Capacitatea de malaxare (l): 60
Mod de umplere: manual
Mod de golire: automat
Durata ciclului de malaxare (min): 3 - 10
Turatia axelor cu palete (rot/min): 84
Actionare: motor electric AT 90 L 24-4; IMV 19; 1390 rot/min
Productivitatea medie (kg/h): 360
Masa (kg): 105±10
Dimensiuni de gabarit Lxlxh (mm): 1030x686x1000